Artikuj

Implantet Dentare: Përfitimet, Rreziqet dhe Kostot.

Implantet Dentare: Përfitimet, Rreziqet dhe Kostot.

Kohët e fundit, implantet dentare janë bërë shumë të përhapura.

Çfarë janë implantet dentare?

Implantet dentare janë një teknikë dentare që lejon zëvendësimin e një dhëmbi natyral me një artificial.

Implanti është i përbërë nga një vidë e veçantë e bërë nga titani i cili, me anë të operacionit, futet në kockë duke zëvendësuar rrënjën e dhëmbit që mungon.


Implant bashkohet me kockën dhe pas rreth tre muaji do të jetë në gjendje të mbajë një kapsulë qeramike që do të riprodhojë përsosmërisht një dhëmb të vërtetë.

Sot dita, implanti mund të vendoset menjëherë pas heqjes së dhëmbit.

Ky operacion ka kërkesa të mëdha nga pacientët sepse ata të mund të përmirësojnë menjëherë paraqitjen dhe buzëqeshjen së tyre.


Gjithashtu është e mundur të vendosni disa implante në të njëjtën seancë pa përjetuar ndonjë dhimbje.

Nëse është e nevojshme ju mund të rindëroni komplet tërë gojën dhe në një kohë shumë të shkurtër do të keni dhëmbë të përsosur dhe estetikë!

Avantazhet e implanteve dentare.

Implantet dentare mund të zëvendësojnë një ose më shumë dhëmbë, deri në të gjithë gojën dhe mbulon të gjitha funksionet e vetë dhëmbit, që nga përtypja deri në anën estetike.

Implantologjia dentare bën të mundur arritjen e realizimit dhëmbëve që janë në aspektin funksional ashtu dhe estetik të barabartë me dhëmbët natyralë.


Shkalla e suksesit e kësaj terapie është shumë e lartë, rreth 99.9%

Implanti nuk ndikon në dhëmbët e tjerë, ndryshe nga ura ku për zëvendësimin e një dhëmbi duhet të "gërryhen" dy të tjerë.

Ata arrijnë të sigurojnë stabilitet të përsosur dhe për të parandaluar artrofinë e kockës.

Avantazhi më i rëndësishëm është kohëzgjatja: implantet, në shumicën e rasteve, janë për jetën një zgjidhje përfundimtare.
Prandaj, implantologjia dentare mund të konsiderohet si një zgjidhje përfundimtare.

Cilat janë fazat e procedurës kirurgjike për vendosjen e implantit?

Vendosja kirurgjikale e këtyre implanteve është e shpejtë dhe kryhet nën anestezi lokale brenda pak minutash.


Le të analizojmë tani se si zhvillohet procedura për vendosjen e implantit dentar:
- Gingiva në zonën perkatëse është anestetizuar.
- Bëhet një incizion i vogël në këtë zonë për të ndarë gingiven nga kocka.
- Me një frezë të vogël incidohet pjesa e jashtme e kockës.
- Kur është formuar një vrimë e vogël, ajo zgjerohet aq sa të lejojë vendosjen e implantit.
- Kocka hidratohet gjatë gjithë operacionit me fiziologjik për të parandaluar ngrohjen.
- Implanti vendoset në vendin e sapo krijuar.
- Një vidë prej titaniumi vidhoset tek implanti dentar për të ndihmuar gingivën gjatë shërimit.
- Aplikohen sutura për të mbyllur të gjithë zonën implantin në mënyrën e duhur.
- Gjithë procedura zgjat vetëm pak minuta.
Kur puna të përfundojë, do të duhen rreth tre muaj për të lidhur në menyrë të përhershme implantin me kockën.
- Pas 3 muajsh zhvidhoset vida prej titaniumi e lidhur me implantin dhe vendoset një tregues vëndi.
- Merret masa e pozicionit të implantit brënda në gojë.
- Zgjidhet madhësia e duhur e dhëmbit të ri.
- Sutures janë nxjerrë pas një jave.

A është ndërhyrja për të futur implantet dentare të dhimbshme?
Ndërhyrja për vendosjen e implanteve dentare nuk është aspak e dhimbshme.
Për shumë profesionistë, kjo është një operacion ditor që kryhet në një kohë të shkurtër.

Shumë pacientë mendojnë se kjo ndërhyrje është traumatike dhe mund të ndikojë në mirëqenien e tyre në të ardhmen, por nuk është kështu.
Ndërhyrja për të futur implantet dentare kryhet pa probleme dhe pa shkaktuar dhimbje të veçantë për ata që kanë nevojë për t'ju nënshtruar këtij operacioni.