Artikuj

Çfarë është Odontofobia dhe disa këshila për ta kapërcyer atë!

Çfarë është Odontofobia dhe disa këshila për ta kapërcyer atë!
Odontofobia është një frikë e egzagjeruar ose ndryshe fobi nga dentisti. Eshte nje frike shume e zakonshme tek femijet por shpesh here e shohim dhe tek te rriturit. Ne fakt behet fjele per nje nga motivet me kryesore pse pjesa me e madhe e popullates nuk shkon tek dentisti.
Per te ndihmuar te superohet ky problem ja disa nga keshillat e ekipit te DiloDental Center:
Komuniko! 
Duket e thjeshte, por eshte dicka te cilen e harrojme shpesh ta bejme: te flasim per ate qe na tremb me shume kur shkojme tek dentisti. Tregoja frikat e tua ose shkakun e mundshem, mjekut qe po te ben viziten. Ndoshta ne te kaluaren ke patur eksperienca traumatike. Duke folur me profesionistin mund te te ndihmoje dhe te jete shume e dobishme per ju. Mos harro se interesi jot eshte dhe interesi i dentistit.
Zgjidh dentistin ne baze te kompetencave te tij profesionale por dhe njerezore: 
Te ndihesh rehat ne poltronen e frikshme eshte e domosdoshme per te kaluar odontofobinë. Kjo do te thote qe kompetencat e tij njerezore jane po aq te rendesishme sa kompetencat profesionale. Një dentist që punon në emër të besimit merr në konsideratë se si ndjeheni dhe komunikon në përgjithësi me një gjuhë të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë. Kjo do të ndihmojë në krijimin e një atmosfere të relaksuar ku do të ndiheni rehat, duke e bërë më të lehtë kapërcimin e fobisë.
 
Krijo "zakone dentare": 
Është shumë më e lehtë të perballeni me vizitën tek dentisti nëse e vendosni atë në një rutinë. Ne ju rekomandojmë që të planifikoni dy vizita në vit dhe ta merrni me lehtësi. Ekipi i Dilo Dental Center sugjeron vendosjen e tekimeve në një periudhe të preferuar të vitit, si para një pushimi veror ose përpara pushimeve. Gjithashtu ju rekomandojmë që të rezervoni takimin tuaj të ardhshëm përpara se të dilni nga klinika e dentistit.
Qetësia është thelbësore: 
Një nga pengesat më të mëdha që hasen në tejkalimin e odontofobisë janë nervat tona. Mungesa e gjumit mund të rrisë nervozizmin, prandaj natën para takimit me dentistin, përpiquni të shkoni në shtrat më herët se zakonisht, ose të paktën në një kohë të arsyeshme. Shko pak para kohe ditën e takimit dhe merr kufje me vete! Përzgjidhni në një listë kengesh të preferuara ndërsa jeni duke pritur për takimin dhe lejeni mendjen tuaj të enden diku tjetër.
Rroftë teknologjia! 
Përparimet teknologjike në vitet e fundit kanë hapur rrugën për përmirësime të pabesueshme dhe evolucionet në teknikat dentare. Sot probabiliteti që ju do të përjetoni dhimbje gjatë një pastrimi ose një nderhyrje më serioze është shumë i ulët. Mësoni se si teknologjia që përdor dentisti juaj ju ndihmon të keni eksperienca pozitive për menaxhimin dhimbjeve.